Blomkålsris med gurkemeje
- 800 gram blomkål hakket fint eller blonkålris
- 2 fed hvidløg, hakket fint
- 2 stk. løg, hakket fint
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. gurkemeje
- Safen fra 1 stk. øko-citron
- Revet skal fra ½ øko-citron
- 1 dl. vand
- 2 spsk. repsolie eller kokosolie til stegning
- Salt og friskkværnet hvid peber
- lidt chiliflager og frisk koriander til pynt
Varm olien på en stor pande og soter hvidløg, må ikke brunes
Tilsæt chiliflager og gurkemeje og lad det stege med i ca. 1 minut.
Tilsæt vand, citronsaft og blomkål – rør rundt og sæt låg på og lad retten simre i ca. 5 minutter.
Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft.
Kommes op i en skål og drys frisk koriander og lidt chiliflager over.
Næringsindhold:
Hele retten: Kalorier: 280 – Fedt: 16 gram – Kulhydrater: 16 gram – Proteiner: 10 gram
1 portion (1/4) : Kalorier: 70 – Fedt: 8 gram – Kulhydrater: 8 gram – Proteiner: 5 gram