Blomkålsris med gurkemeje

  • 800 gram blomkål hakket fint eller blonkålris
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 2 stk. løg, hakket fint
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Safen fra 1 stk. øko-citron
  • Revet skal fra ½ øko-citron
  • 1 dl. vand
  • 2 spsk. repsolie eller kokosolie til stegning
  • Salt og friskkværnet hvid peber
  • lidt chiliflager og frisk koriander til pynt

Varm olien på en stor pande og soter hvidløg, må ikke brunes

Tilsæt chiliflager og gurkemeje og  lad det stege med i ca. 1 minut.

Tilsæt vand, citronsaft og blomkål – rør rundt og sæt låg på og lad retten simre i ca. 5 minutter.

Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft.

Kommes op i en skål og drys frisk koriander og lidt chiliflager over.

Næringsindhold:

Hele retten:         Kalorier: 280 – Fedt: 16 gram –  Kulhydrater: 16 gram  –  Proteiner: 10 gram

1 portion (1/4) :  Kalorier:    70 – Fedt:   8 gram –  Kulhydrater:   8 gram  –  Proteiner:   5 gram