Blomkål eller Broccoli mos kan bruges i stedet for kartoffelmos. Til 4 personer

Blomkåls mos

  • 1 stk. blomkålshoved ca. 800 gram blomkål, hakket eller revet blomkålsris inkl. stokken
  • 100 gram smør
  • 2 dl piskefløde 38%

Blomkålen koges mør i letsaltet vand i ca. 10 minutter.

Vandet hældes fra, piskefløde og smør tilsættes og det hele blendes med en stavblender

Smag til med salt/peber evt. muskatnød

Næringsindhold:

Hele retten:         Kalorier: 1.657 – Fedt: 111 gram –  Kulhydrater: 22,3 gram  –  Proteiner: 28,2 gram

1 portion (1/4) : Kalorier:     415 – Fedt:  28 gram –  Kulhydrater:       6 gram  –  Proteiner:      7  gram

Broccoli mos

800 gram broccoli

100 gram smør

200 gram flødeost (vælg smag)

Kog broccolien mørt i let saltet vand i ca, 10 min.

Mos eller blend broccolien inkl. stokken sammen med flødeosten.

Smag til med salt/peber.

Næringsindhold:

Hele retten:         Kalorier: 1.523 – Fedt: 134 gram –  Kulhydrater: 31 gram  –  Proteiner: 38 gram

1 portion (1/4) :  Kalorier:    380 – Fedt:   33 gram –  Kulhydrater:   8 gram  –  Proteiner: 10 gram