Blomkål eller Broccoli mos kan bruges i stedet for kartoffelmos. Til 4 personer
Blomkåls mos
- 1 stk. blomkålshoved ca. 800 gram blomkål, hakket eller revet blomkålsris inkl. stokken
- 100 gram smør
- 2 dl piskefløde 38%
Blomkålen koges mør i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Vandet hældes fra, piskefløde og smør tilsættes og det hele blendes med en stavblender
Smag til med salt/peber evt. muskatnød
Næringsindhold:
Hele retten: Kalorier: 1.657 – Fedt: 111 gram – Kulhydrater: 22,3 gram – Proteiner: 28,2 gram
1 portion (1/4) : Kalorier: 415 – Fedt: 28 gram – Kulhydrater: 6 gram – Proteiner: 7 gram
Broccoli mos
800 gram broccoli
100 gram smør
200 gram flødeost (vælg smag)
Kog broccolien mørt i let saltet vand i ca, 10 min.
Mos eller blend broccolien inkl. stokken sammen med flødeosten.
Smag til med salt/peber.
Næringsindhold:
Hele retten: Kalorier: 1.523 – Fedt: 134 gram – Kulhydrater: 31 gram – Proteiner: 38 gram
1 portion (1/4) : Kalorier: 380 – Fedt: 33 gram – Kulhydrater: 8 gram – Proteiner: 10 gram