Stegt spidskål med brunet smør

2 stk. spidskål ca. 500 gram

30 gram smør

100 gram (til stegning)

100 gram smør (til brunet smør)

saften fra ½ øko-citron

50 gram hasselnødder

Salt og friskkværnet peber

Rens og halver spidskålen

Varm en stor pande til god varme

Rist hasselnødderne på den tørre pande og tag dem af og lad afkøle. Hak dem groft.

Skru op for varmen og kom ca. 30 gram smør på panden og læg spidskåle på med skærefladen ned. Rist spidskålen så skærefladen er lidt brændt.

Læg spidskålen i et fad. Brun 100 gram smør og hæld det over spidskålen, dryp citrinsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold:

Hele retten:         Kalorier: 1.470- Fedt: 132 gram –  Kulhydrater: 32 gram  –  Proteiner: 28 gram

1 portion (1/4) : Kalorier:     368 – Fedt:   33 gram –  Kulhydrater:   8 gram  –  Proteiner:    7  gram