Kanonkugle 1 stk.
Ingredienser:
- 100 g. hakket okse 15-20%
- 1/4 løg
- ½ tsk chiliflager
- 150 g. bacon (5 skiver)
- salt
- friskkværnet peber
Marinade:
- 1 spsk. HP souce (engelsk sovs)
- 1 spsk. dijon sennep
- 1 spsk. tomatpasta
- 200 g. ærter (frosne)
Sådan gør du:
Tø ærterne op.
Rens og hak løget fint. Svits løg i lidt olivenolie sammen med chiliflager, løgene skal kun lige tage lidt farve.
Bland oksekød, løg, chiliflager, krydr med salt og peber og lad det hvile i 10-15 minutter.
Tag en lille skål og for den med baconskiverne, form oksekødet til en kugle og læg den i skålen og fold baconskiveren over. Vend kuglen over på bagepapir til airfryer.
Bland marinaden og pensle kuglerne med halvdelen.
Sæt i airfryer og bag i 30 minutter ved 200 grader. Tag den ud og pensl med resten af marinaden og bag yderligere i 15 minutter ved 200 grader.
Lynsteg ærterne i lidt olie og anret.
Skal du lave flere kanonkugler ganger du op og bager dem på bagepapir i en forvarmet ovn, samme tid og temperatur.
